Achtergrond

esther meulblokEsther Meulblok is geboren te Vlissingen op 12 februari 1966.
Na zestien verhuizingen in binnen- en buitenland heeft zij haar rust gevonden in de geboorteprovincie Zeeland.

Na acht jaar in de leer te zijn geweest startte zij in 2001 als zelfstandig portretschilder. Inmiddels heeft Esther het verband leren zien tussen de persoonlijke ontwikkeling van de schilder en de keuzes die hij maakt in zijn werk. Door landschappen en stillevens toe te voegen aan haar schilderonderwerpen heeft zij haar kennis verder kunnen vergroten.

Inspiratie

Haar inspiratie haalt zij uit de bronnen waar zij zich sterk mee verbonden voelt. Het Zeeuwse landschap is er een van. De ruimte, het coulisselandschap en het water geven haar een gevoel van vrijheid. De blijdschap die zij ervaart door de schoonheid van het landschap wordt tijdens het schilderen opnieuw beleefd.

De vogels en de ei-stillevens zijn een uitlaatklep voor alledaagse emoties. Haar beleving van het mens zijn wordt vertaald in de vogels van divers pluimage in eenzelfde kwetsbare positie. Bij de ei-stillevens speelt de eenvormigheid van het ei, in verschillende en meestal benarde situaties, de hoofdrol

 

Visie

De betrokkenheid van de schilder hoort zich te weerspiegelen in zijn werk. Natuurlijk en herkenbaar.
Op zoek naar het bijzondere in het gewone. Het scheppen van een beeld dat goed voelt om naar te kijken. Er zit romantiek in de realiteit.

 

  

20140905 114201

Please publish modules in offcanvas position.

Deze site gebruikt cookies voor een goede werking.